Yirmilik diş, halk arasında 20 yaş dişleri olarak da adlandırılan, en son çıkan yetişkin dişleri olmaktadır. Çenenin en arka kısmında yer alan azı dişleri olan yirmilik dişler genelde çene yapısına uyum sağlamazlar çoğu hastada ağrı, apse oluşumu ve rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu nedenle birçok yirmilik dişin diş çekimi veya diş ameliyatı ile alınması gerekmektedir. Söz konusu sorunlar yirmilik dişlerin çıkması için çene içindeki alanın bulunmamasından dolayı olmaktadır. gebze diş kliniği gömülü dişlerin çekimi konusunda hizmet vermekte olup hastalarının şikayetlerini giderir.
Ağrılı Yirmilik Dişler
Toplamda 32 tane olması gereken yetişkin dişlerinin yaklaşık 28 tanesi çocukluk ve erken ergenlik döneminde çıkarak tamamlanır. Kalan 4 adet büyük azı dişi ise alt ve üst çenede en arka kısımda yer alan yirmilik dişler olmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi yirmi yaş civarında çıkan bu dişler, genellikle sağlıklı bir şekilde çıkamaz ve sorun yaratır.
Gömülü veya yarı gömülü olarak kalabileceği gibi yetersiz alan nedeni ile ağız içi etlerini sıkıştırır, diğer dişlere zarar verir ve ağrıya neden olur. Pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiren yirmilik dişler çekim ile sonuçlanır. Çene yapısı uygun olan, yirmilik dişler için büyük azı dişlerinin arkasında yeterli çıkış alanı bulunan bireylerde bu dişler herhangi bir sorun yaratmaz anca çene yapısı uygun olmadığı zamanlarda çok ağrıya neden olduğu için çekilmesi şart olur.
Yirmilik Diş Çekimi ile Ağrıya Son
gebze diş kliniği yirmilik dişlerin çekimi konusundaki alanında uzman diş hekimleri hizmet vermektedir. Çok fazla ağrıya ve şişkinliğe neden yirmilik dişler özellikle çürümeye başladığı zaman hastaya çok fazla zorluk yaşatır. Çekimi sırasında anestezi uygulandığı için hastaya hiçbir sorun çıkarmadan çekim gerçekleşir. gebze diş kliniği diş çekimi ve diş tedavi sırasında hastaya hoş görülü ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile yaklaşır.
Gömülü Dişler
20 yaş dişleri sorun oluşturabilir ve bu tarz yarım gömülü yirmi yaş dişleri ağız içinden mutlaka çekilmelidir. İşlem yapılmaz ise o bölgede sık sık enfeksiyonlar gelişir. Çıkamamış dişlerin köklerinde kistler oluşur. Gömülü dişin pozisyonuna bağlı olarak bitişik dişlerde çürüğe sebep olabilir ve tüm dişleri öne doğru sıkıştırarak çarpıklığa sebep olmaktadır.