Amazon, Otonom Sürüş Girişim Firması Zoox’u Satın Alıyor

E-ticaret devi Amazon geçtiğimiz Cuma yaptığı açıklama ile otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışan Zoox’u satın alacağını duyurdu. Saygın haber kaynağı Financial Times’a göre satın alma 1,2 milyar dolara gerçekleşecek.

Yapılan duyuruya göre Zoox satın almanın ardından kaldığı yerden işine devam edecek ve yönetici kadro değişmeyecek. Otonom sürüş teknolojilerinde pahalı bir strateji oluşturan firma sadece kendi otonom yazılımını geliştirmekle kalmıyor aynı zamanda kendi araçları ve araç çağırma servisini de geliştirmeyi hedefliyor. 2018 yılında yapılan bir açıklamada firma taksi servisini 2020 yılında yayına almayı planladığını açıklamıştı.

Ancak koronavirüs pandemisinin etkisi altında kalan firmalardan olan Zoox, geçtiğimiz Nisan ayında 100’den fazla çalışanını işten çıkarmak zorunda kalmış ve pandemi biter bitmez tüm çalışanlarını geri çağıracaklarını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Yüksek Güç ile Kolay Taşınabilirlik, Renk Seçenekleri ve Şık Tasarımıyla Anker PowerCore III Sense‘te Buluştu

Per Ağu 6 , 2020
Sık kullanılmaları ve her yere taşınmaları sebebiyle hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar, yoğun kullanımda biten şarjlarıyla iş ve eğlenceyi yarı yolda bırakabiliyor. Powerbank’ler ise bu noktada devreye girerek, cihazların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlıyorlar. Yeni nesil amiral gemisi telefonları iki kereden fazla şarj edebiliyor Hayatı […]