Microsoft Yapay Zeka Destekli Müzik Arşivi İçin Björk İle İşbirliği Yapıyor

Yapay zeka gün geçtikçe daha fazla alanda kullanılmaya başlıyor. Hem hayatı kolaylaştıran hem de insanların tek başına yapmakta fazla zorlanacağı işlerde yardıma koşan yapay zeka, eğlence alanında da kullanılabiliyor.

Microsoft, İzlandalı sanatçı Björk ile birlikte yapacağı çalışmada, New York’un Sister City otelinin lobisini kullanacak. Günün ve havanın durumuna uygun birçok farklı şarkı barındıran şarkı listesi, yapay zeka desteği sayesinde şartlara uygun müzik çalınmasını sağlayacak. 

Kórsafn adı verilen projede müzik listesi, Microsoft yapay zekasının sağladığı teknoloji ile güneşin durumu, hava basıncı ve hava durumu gibi değişkenlere göre şekillenecek. Yağmur, kar gibi hava olayları otelin üzerine yerleştirilen kameradan takip edilecek. 

Björk’ün projeye dahil olduğu nokta ise müzik arşivi kısmında oluyor. Adını İzlanda dilinde “koro arşivi” anlamına gelen kórsafn sözcüğünden alan projedeki müzikler, Björk’ün 17 yıllık kayıtlarından oluşuyor. Ayrıca sanatçının bir zamanlar üyesi olduğu ve tiyatro oyunlarında yer verdiği Hamrahlid korosundan kayıtlar da bulunuyor. 

Björk konu ile ilgili “Manhattan’da bir mimari yapı bana AI ile tango yapma fırsatı sundu ve ben de bunu kabul ettim. Sonuçlarını merakle bekliyorum.” dedi. “Onlara koro arşivlerimi sundum, 17 yıl boyunca yazdığım şeyleri. Bu kayıtlar bir yapay zekanın kuş göçleri, uçaklar, bulutlar ve barometrenin etkisiyle şekillendirilecek. 

Kórsafn projesi Microsoft’un ilk kez yaptığı bir şey değil. Daha öncce benzer bir müzik projesi, sanatçı Julianna Barwick ile birlikte 2019 yılında aynı otelde gerçekleştirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Huawei Harita Uygulaması İçin TomTom İle Anlaştı

Paz Eyl 20 , 2020
Amerika Birleşik Devletleri tarafından konulan ticaret ambargosu sebebiyle Google servislerini kullanamayan Huawei, navigasyon için yeni bir ortak buldu. Bundan böyle firmanın haritalarını, navigasyon ve trafik bilgilerini TomTom sağlayacak. Navigasyon ve dijital haritalama üzerine çalışan TomTom geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Huawei’nin hizmetlerine veri desteği sağlayacağını duyurdu. Ülkemizde de navigasyon cihazları […]