Çamaşır Makinesinin Programı Sürekli Takılı Kalması Sorununun Çözüm Yöntemleri

Sürekli gerçekleştirmek zorunda kaldığınız çamaşır yıkama gibi meşakkatli bir ev işini çok basit, çok hızlı ve daha tasarruflu bir şekilde tamamlayabilmenize yardımcı olan çamaşır makinenizin kullanımı sırasında daha dikkatli hareket etmeniz çok önemlidir. Çamaşır makinesi teknolojisi her ne kadar hızla gelişmiş olsa da kullanım kurallarına uygun hareket etmemeniz durumunda teknik sorunlar oluşturabilmektedir. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamak adına kullanma kılavuzuna uygun bir kullanım gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda çevresel etkenler başta olmak üzere olağan dışı pek çok etkene bağlı olarak da makineniz arızalanabiliyor. Bu tip arızalardan birisi olan ve Pendik Arçelik Servisi merkezimizde bildirimi en fazla gelen arıza ise makinenin bir programda takılı kalması sorunudur.

Çamaşır Makinesi Programı Takılı Kalması Sorunu Neden Olur?

Çamaşır makinesinin yıkama programının takılı kalması pek çok farklı nedene bağlı olarak oluşabilmektedir. Çamaşır makinesinde kullanım hatalarına bağlı olarak bu sorun sıkça görülebilmektedir. Özellikle çamaşır makinesinde birden fazla yıkama programını seçmeye çalışmak bunların en başında geliyor. Böyle bir durumda çamaşır makinesinin program aygıtının kafasının karışması gibi bir durum meydana gelebilmektedir. Bunun sonucunda da çamaşır makinesi programı takılı kalabilmektedir. Bunun dışında çamaşır makinesi çalışırken yaşanabilecek ani elektrik kesintileri sonrasında da böyle sorunlarla karşı karşıya kalınabilmektedir. Ayrıca çamaşır makinesi teknik parça arızaları da böyle bir sorunu yaşamanıza neden olabilmektedir. Çamaşır makinesinde tek bir programı devamlı kullanmanızda Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanlarımıza göre bu sorunu yaşamanızda etkili olabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Programının Takılı Kalması Nasıl Düzeltilir?

Çamaşır makinesinin seçilen yıkama programında takılı kalması sorununun çözümü için hangi nedene bağlı olarak meydana geldiğinin tespit edilmesi gerekir. Ümraniye Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından çamaşır makinenizde hangi neden bağlı olarak program takılı kalması sorunu yaşadığınız süratle tespit edilmektedir. Eğer çamaşır makinenizin kafasının karışması ya da ani elektrik kesintisi nedeni ile program takılı kalması sorunu söz konusu olduysa çamaşır makinesi resetleme işlemi ile hızlı ve ekonomik bir şekilde çözüm sağlayabilmektedir. Bunun dışında çamaşır makinesinin kazan, yıkama motoru, kayış, pompa motoru, su seviye anahtarı ve su giriş ventili gibi parçalarında arıza oluşmasına bağlı işlevini yerine getiremeyen parçadan kaynaklı program takılı kaldıysa parça onarımı ile çözüm sağlanır. Ancak bazı durumlarda ilgili parçanın orijinal yedeği ile değiştirilmesi gerekliliği de söz konusu olabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Sony Kamera Sensörü Talebine Yetişemiyor

Paz Eyl 27 , 2020
Akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında kullandığı kamera sensörü sayısını arttırması, görüntü sensörleri pazarında büyük oranda hakimiyete sahip olan Sony’nin zor zamanlar yaşamasına sebep oluyor. Pazarın yüzde 51’ine sahip olan Sony, gelen talebi karşılamak için durmaksızın çalışıyor. Noel ve yeni yıl tatillerini erteleyip, fabrikaların 24 saat boyunca çalışması bile sensör talebini karşılamaya […]