Ford’un Üstün Yapay Zekalı, İnsan Gibi Yürüyebilen Robotu ‘Digit’

Ford firması ve Agility Robotics firması tarafından üretimi gerçekleştirilen ve halen test aşamasında olan yürüyen robo Digit’in tanıtım videosu yayınlandı. Uzun bir süredir yürüyen robot üzerinde ortaklaşa çalışan firmalar nihayet somut olarak robotun özelliklerini tanıtan bir video yayınladı.

Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmezi olan insana benzer
yapılara sahip robotlar gerçek oluyor. Yakın zamanda birçok teknoloji firması
tarafından üretilmeye başlanan robotlar oldukça becerikli işler yapacak şekilde
tasarlanıyor. Bu firmalara Ford ve Agility Robotics gibi dünyanın en büyük
teknoloji firmaları da dahil oldu. Ortak bir proje üzerinde çalışan bu iki
firma Digit adını verdikleri ve insana benzer yapıya sahip robotun ilk tanıtım
videosunu yayınladı.

Yapay zeka ile çalışan robotlar tıpkı insanlar gibi rahat bir şekilde yürüyebiliyor ve zıplayabiliyorlar. Dünyanın en büyük araç üreticilerinden olan Ford firması üretmiş olduğu robotlar araçların içerisinde bulunan tüm yükleri hızlı bir şekilde indirip tekrar yükleme özelliğine sahip. Digit robotlar önümüzdeki dönemlerde seri üretime geçerek Ford tarafından araçlar ile birlikte satışa sunulabilir.

Gelişmiş özelliklere sahip olan Digit herhangi bir yere taşınmak istendiğinde katlanarak oldukça küçük bir boyuta sahip olabiliyor. Bu nedenle araçların bagajına kolay bir şekilde sığarak götürüldüğü yerde taşıma işlemlerini hızlıca yapabiliyor. Şuan için 20 kiloya kadar yük taşıyabilen Digit robotunun geliştirilerek daha fazla yük taşıyabilme kapasitesine sahip olması bekleniyor. Tıpkı insan gibi yürüyebilen, eğilip kalka bilen hatta merdivenleri bile rahatlıkla çıkabilen bu muhteşem robot yapay zeka sayesinde kendisini eğiterek farklı becerileri kazanabiliyor. İnsanlara yardımcı olması için eğitilen robotlar insanlar ile market alışverişini yaptıktan sonra yükleri taşıyarak sizinle birlikte evinizin kapısına kadar eşyalarınızı taşıyabiliyor ve hiç zarar vermeden yere bırakabiliyor.

Kaynak: AsTekno

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Facebook’un Akıllı Gözlüğüyle İlgili Detaylar, Alınan Yeni Patent ile Ortaya Çıktı

Sal Tem 28 , 2020
Facebook tarafından yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı akıllı gözlük ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Akıllı gözlüğü geliştirmeye devam eden Facebook yeni bir patent alarak akıllı gözlük ile ilgili bir takım özelliklerin ortaya çıkmasını sağladı. Gözlükte kullanılması beklenen ses iletimi ile ilgili daha önce sorunlar yaşandığı belirtilmişti. Fakat Facebook, aldığı […]