Duke Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni yapay zeka, fotoğraf düzenlemeye yeni bir boyut kazandırıyor. Sistem yapay zeka tarafından üretilmiş fotoğraflar arasında tarama yaparak düşük çözünürlüklü ve bulanık resimdeki yüze benzer yüzü bularak yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf haline getiriyor.
Fotoğraflar, birbirine zıt şekilde çalışan iki sinir ağından birinin resim üretirken diğeri resmin nasıl gözüktüğünü kontrol ediyor. İkinci sinir ağı gerçeğe yakın bir resimle karşılaşana kadar ilk sinir ağı resim üretmeye devam ediyor.
Yapay zekayı geliştiren ekip tarafından yapılan açıklamaya göre düşük pikselli fotoğrafların çözünürlüğü bu metotla 64 kat büyütülebiliyor. Araştırmacılara göre orjinalde fark edilmeyen kırışıklıklar, kirpikler ve benzeri detaylar yüksek çözünürlüklü resimde doğru noktalara yerleştiriliyor.
Sonuçlar etkileyici
TheNextWeb sitesi editörü Thomas Macaulay test etmek amacıyla kendine ait düşün çözünürlüklü fotoğrafları yapay zekaya aktararak sonuçları okuyucularla paylaşmış. Editör yüksek çözünürlüklü fotoğrafların kendine bire bir benzemese de ortaya çıkan işin başarılı olduğunu dile getiriyor: