Bulanık Fotoğrafları Yüksek Çözünürlüklü Hale Getiren Yapay Zeka

Duke Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni yapay zeka, fotoğraf düzenlemeye yeni bir boyut kazandırıyor. Sistem yapay zeka tarafından üretilmiş fotoğraflar arasında tarama yaparak düşük çözünürlüklü ve bulanık resimdeki yüze benzer yüzü bularak yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf haline getiriyor.

Fotoğraflar, birbirine zıt şekilde çalışan iki sinir ağından birinin resim üretirken diğeri resmin nasıl gözüktüğünü kontrol ediyor. İkinci sinir ağı gerçeğe yakın bir resimle karşılaşana kadar ilk sinir ağı resim üretmeye devam ediyor.

Yapay zekayı geliştiren ekip tarafından yapılan açıklamaya göre düşük pikselli fotoğrafların çözünürlüğü bu metotla 64 kat büyütülebiliyor. Araştırmacılara göre orjinalde fark edilmeyen kırışıklıklar, kirpikler ve benzeri detaylar yüksek çözünürlüklü resimde doğru noktalara yerleştiriliyor.

Sonuçlar etkileyici

TheNextWeb sitesi editörü Thomas Macaulay test etmek amacıyla kendine ait düşün çözünürlüklü fotoğrafları yapay zekaya aktararak sonuçları okuyucularla paylaşmış. Editör yüksek çözünürlüklü fotoğrafların kendine bire bir benzemese de ortaya çıkan işin başarılı olduğunu dile getiriyor:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Twitter Emoji İle Tepki Verme Özelliği Getirmek İçin Çalışıyor

Sal Ağu 11 , 2020
En popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, atılan tweetlere emoji ile tepki verme özelliği üzerinde çalışıyor. Daha önce yaptığı tersine mühendislik uygulamaları sayesinde birçok sosyal medya platformunun kodlarına gizlenmiş özellikleri ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, Twitter’ın yeni çalışmasını duyurdu. Twitter is working on Tweet Reactions…? pic.twitter.com/3Sb6c8cYe3 — Jane Manchun […]