Sinema Tarihinin En Eski Filmlerinden Birisi Yapay Zeka İle Yüksek Çözünürlüğe Kavuştu

Sinema tarihinde bilinen en eski filmlerden birisi olan “L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat” (Trenin La Ciotat Garına Gelişi) 1896 yılında yayınlanmış ve sinema endüstrisinin doğuşuna sebep olan film olarak tanınmıştır.

Lumière kardeşlerin 50 saniyelik siyah beyaz filmi, Denis Shiryaev adında bir adam tarafından, makine öğrenme teknikleri de kullanılarak, 21. Yüzyıl video standartlarına uygun bir hale geliştirildi.

Filmin yapay zeka desteği ile geliştirilmiş versiyonunda, sahnedeki bütün ayrıntıları düzgün bir şekilde görmek mümkün. Treni, istasyondaki insanları ve çevredeki detayları ayrıntılı bir şekilde görebilmek mümkün. 

Shiryaev filmi yenilemek için Gigapixel AI isimli görüntü düzenleme yazılımını kullandığını söylüyor. Görüntüleri yüzde 600 oranında iyileştirebilme olanağı sağlayan yazılım, TOpaz Labs tarafından geliştirilmiş.

Gigapixel AI, yapay sinir ağlarına sahip bir yapay zeka yazılımı. Topaz Labs, bu yazılımın algoritmasını eğitmek için binlerce fotoğraf verisi sağlayıp, Gigapixel AI’ın görüntülerdeki ayrıntıları nasıl doldurması gerektiğini öğretiyor. Daha sonra yapay zeka, kendisine verilen eski görüntüleri, daha önce aldığı verilerden öğrendiği şekilde düzenleyerek, her bir ayrıntının görülebildiği görsel kaliteye ulaştırabiliyor. 

Yapay zekanın görüntü iyileştirme konusundaki başarısının ardından, sırada yapay zeka ile siyah beyaz videoların renkli hale getirilmesi var. 

Filmin yapay zeka ile geliştirilmiş halini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 

Filmin orjinal halini görmek isterseniz, geliştirme işlemi yapılmadan önceki videoyu izleyebilir ve yapay zeka ile gerçekleştirilen geliştirmenin ne kadar başarılı olduğuna karar verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

IBM Yapay Zeka İle Huntington Hastalığı’nı Tespit Ediyor

Per Eyl 17 , 2020
Yapay zekanın sağlık alanında daha sık kullanılmaya başlanması, önceden tespiti oldukça zor olan bazı hastalıkların çok geç olmadan tespit edilmesini sağlamaya başladı. IBM, Huntington Hastalığı ile mücadele eden CHDI Derneği ile işbirliği yaparak, yeni geliştirdiği yapay zeka destekli sağlık tespit sisteminde, hastalığın semptomlarını sergilemeye başlayacağı zamanı tahmin etmek üzere çalışıyor. […]