Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve şirketler bu gelişmeleri, hayatı en kolay hale getirecek teknolojileri üretmek için kullanmaya devam ediyor. 5G teknolojisinin gecikme problemlerini ortadan kaldırması ile birlikte artan akıllı yaşam alanları konusunda bir adım da Toyota’dan geliyor.
Toyota’nın eskiden otomobil üretmek için kullandığı Fuji Dağı yakınlarındaki eski fabrika arazisinde kurulması planlanan akıllı şehir, yaşayan bir laboratuvar olarak tanımlanıyor. Başlangıç olarak 175 dönümlük bir alanda kurulacak olan şehirde, insanların günlük hayatlarını kolaylaştıracak araştırmalar canlı olarak yapılabilecek.
Toyota’nın temellerini 2021 yılında atmayı planladığı şehrin ilk aşamada 2 bin nüfusa sahip olması planlanıyor. Bu 2 bin kişi arasında çalışanların aileleri, emekli olanlar, Toyota araştırmacıları gibi kişiler olması düşünülüyor. Ana fikir ise otonom sürüş teknolojisi, hidrojen yakıt hücrelerinden enerji üretimi gibi projeleri canlı olarak deneyip, gelişmeleri gerçek zamanlı olarak tecrübe ederek öğrenmek.
Akıllı binalar yeraltı tünelleri ile bir teslimat ağına bağlı olacak ve bu sayede verilen siparişler, otonom robotlar tarafından teslim edilebilecek. Evlerin içerisinde ise günlük hayatta yardımcı olacak robotik sistemler olacak. Yapay zeka destekli sensörler sayesinde sağlık problemleri olan insanlar ve yaşlılar için hayat çok daha kolay ve güvenli bir hale gelecek. Ayrıca şehir içinde yapay zeka destekli dijital bir yönetim sistemi bulunacak ve farklı sensörlerden gelen bilgilerin yönetimini üstlenecek.
Şehir karbon ayak izini en aza indirecek şekilde tasarlanıyor. Japon ahşap doğramaları ile inşa edilecek olan binalar, sadece sıfır emisyona sahip araçlara izin verilmesi gibi planlar var. Ayrıca kendi ürettiği otonom taşıma araçlarını olan e-Palettes’i de deneme fırsatı olacak.